Декадник здорового харчування

«Їжа - джерело росту і здоров‘я» - школярі Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру взяли активну участь у Декаднику культури здорового харчування. Основна мета проведених заходів – пропаганда культури здорового харчування, захист, збереження і розвиток здоров’я дітей. Декадник культури здорового харчування в НРЦ розпочався із зустрічі з лікарем-дієтологом Вітою Іванків. Надзвичайно цікавою була лекція про правильне збалансоване харчування. Діти активно брали участь у діалозі з лікарем, дискутували між собою. А на завершення для учнів провели майстер-клас по виготовленню корисних цукерок. Було пізнавально, смачно, весело і цікаво! Яка їжа корисна, що не варто їсти, чого потребує наш організм. На ці запитання знаходили відповіді учні молодших класів Центру. Ігрова форма, пошукова діяльність, цікава інформація і на завершення море позитиву- майстер-клас від Ірини Станіславської «Прянична осінь», а також чудові світлини від фотографа Igor Sherepot як пам ять про приємні миттєвості. Цікаву і пізнавальну подорож у казкову країну корисних і смачних продуктів здійснили учні першого класу разом із своїм класним керівником Гриш Н.І. Урок «Вітаміни на столі», проведений Павляк О.М., став своєрідним синтезом теорії і практики: діти вивчили корисні властивості овочів та фруктів і власноруч готували вітамінний фруктовий салат. Цікавим продовженням Декадника здорового харчування були тематичні уроки педагогів Тремблюк Н.Г. та Гросул Н.Я. під час яких учні не тільки дістали багато корисної інформації про вплив продуктів харчування на організм людини, а й посмакували улюбленими Виховний захід "Спеціальні харчові продукти: харчові добавки, спортивне харчування, БАДи», неабияк зацікавив старшокласників. Для презентації спортивного харчування було запрошено майстра спорту з пауерліфтингу, провізора Степана Савчука, який розповів, про особливості застосування спеціальних продуктів для спортсменів. Діти активно обговорювали почуте, задавали запитання, робили висновки. На завершення учні продегустували нову страву: пластівці із зародків пшениці, яка дуже їм сподобалася..